maanantai 14. toukokuuta 2012

Pinaatti herkku






Pidettiin ystäville Italia-ilta miehen kanssa (tosin jo aikaa sitten) ja tarjoiltiin siellä italialaisia ruokia. Muunmuassa tätä oli tarjolla. Vähän aikaa sitten rupesi taas tekemään mieli hyvää suolaista ja kokkailtiin Torta di spinachia=)


Torta di spinachi

450g pakaste lehtitaikinaa
1,5 pss pakaste pinaattia tai 100g tuorepinaattia (itse ollaan käytetty molempia vaihtoehtoja ja hyvää tulee molemmista)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200g keittokinkkua
5 munaa
suolaa
pippuria
2 rkl jauhoja

Valmistusaika noin 30 minuuttia + paisto aika

-Sulata lehtitaikina
-Puhdista ja pese pinaatinlehdet, anna niiden painua kasaan kattilassa keskilämmöllä
(jos käytät pakastepinaattia voit sulattaa sen mikrossa)
-Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli
-Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulit
-Lisää joukkoon pinaatti ja jatka hauduttamista 3 minuuttia

-Suikaloi kinkku
-Keitä 4 munaa kovaksi ja jäähdytä

-Kauli lehtitaikina jauhotetulla työtasolla suorakulmaiseksi levyksi
-Levitä lehtitaikinalevylle ensin kinkkusuikaleet ja sitten pinaatti

-Kuori ja viipaloi jäähtyneet munat
-Levitä munaviipaleet pinaatin päälle
-Mausta suolalla ja pippurilla

-Lämmitä uuni 200 (kiertoilma uuni 180)
-Rullaa lehtitaikina varovasti ja paina reunat hyvin kiinni
-Vatkaa viimeinen muna ja voitele sillä reunat ja koko rulla
-Laita pinaattirulla pelille ja paista noin 40 minuuttia

Ota rulla uunista ja anna sen jäähtyä ja leikkaa sitten paksuiksi viipaleiksi

Itse tykkään tästä todella kovasti, kannattaa kokeilla jos innostuu!=)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti