tiistai 1. toukokuuta 2012
Mariannejäädyke
Tässä helppo herkkuohje. Tämän voi tehdä pakkaseen jo hyvissä ajoin ennen vieraita, se säilyy pakkasessa peitettynä nimittäin parikin viikkoa hyvänä. Kotiäidin tarjoiluehdotus nro 1, koska poju tykkää katsoa kun vatkataan kermaa ja munia ja leivonnaisen valmistamiseen ei mene kun kymmenisen minuuttia=)
Ohje:
2 dl kuohukermaa
2 munaa
sokeria
100-200g Mariannekarkkeja rouheena
- Vatkaa kerma ja 1 rkl sokeria vaahdoksi
- Vatkaa munat ja 1 dl sokeria vaahdoksi
- Yhdistä vaahdot ja lisää joukkoon rouhitut Mariannekarkit (itse käytän valmista Mariannerouhetta)
- Kaada seos jäädyke- tai kakkuvuokaan, voit vuorata kakkuvuoan kelmulla, niin saat jäädykkeen helpommin irti siististi vuoasta
- Laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli
..ja herkuttele=) Samalla ohjeella saa tehtyä eri makuisia jäädykkeitä jos vaihtaa Mariannekarkkien tilalle esim. suklaarouhetta, hilloa, kaakaojauhetta, marjoja ym. Pitäisi kokeilla turkinpippuri jäädykettä, mutta en tiedä onko se liian oudon makuinen yhdistelmä, myös pätkis jäädyke vois olla herkullista.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Turkinpippurijäädyke voisi olla hyvää! Kerro jos kokeilet.
VastaaPoistaPitää ilmoitella mitä siitä tuli jos kokeilen!=)Hesen turkinpippuri pehmis on ainakin niin herkkua, että luulis sen jäädykkeeseenkin käyvän=)
PoistaOi nami! Pitääpä kokeilla tätä!! :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla, sen verran herkullista se on ja nimenomaan helppo tehdä!
Poista