perjantai 6. heinäkuuta 2012

Makeanhimo, suolaisenhimo, ruuanhimo

Eilen oli täydellinen sää ja kerkesin jopa ensimmäistä kertaa tänä kesänä istua yli tunnin ulkona, yksin rauhassa. Lueskelin sisustuslehtiä ja kirjoja. Sekä söin ison kasan jäätelöä ja turkinpippuri rouhetta. Olen tänne välillä kirjoitellut syömisistäni ja vähän tästä syömisen rajoittamisesta. Vieläkään ei olla onnistuttu jättämään herkkuja, eikä kyllä roskaruokaakaan pois. Minulla ja (miehellä) oli vakaa aikomus aloittaa ensimmäistä kertaa elämässä ihan kunnon dieetti. Piti jättää valkea vilja pois kokonaan ruokavaliosta. Ei vaaleaa leipää, ei pastaa...Ei olla vielä onnistuttu. Kai tämä elämäntilannekkin on sellainen, ettei aina jaksa alkaa kunnolla miettimään mitä suuhunsa pistää, vaan laitetaan sitä mitä kaapista löytyy. Vaikka nyt kun mies on lomalla ja molemmat kotona, niin mitään tekosyitä ei pitäsi löytyä.

Karkkipäivä on nyt ainut asia, jonka olen saanut onnistumaan. Sekin on kyllä hyvää edistystä. Tähän saakka olen saattanut syödä viikossa kolme tai neljä karkkipussillista ja siihen päälle aikamonta pätkistä, Jimiä, Dacapoa.
Nyt meillä on karkkipäivä kerran viikossa lauantaisin ja se on toiminut aika hyvin jo parisen kuukautta. Makeanhimokin on vähän laantunut ja nykyään pienempi määrä karkkia kerralla riittää todella hyvin. Viime lauantaina en edes jaksanut karkkipussillista kerralla, joka on todella harvinainen tilanne=)

Liikkumista olen lisänyt jonkin verran reippaampien vaunulenkkien, kävelylenkkien ja PlayStationin Fitness peli avulla. Kiloja on tällä hetkellä tullut vaan lisää, joten ihan ei vielä kohtaa tämä kulutus ja ravinto=) Katsotaan saisiko tässä itseään vielä enemmän motivoitua lähiviikkoina. Kesävaatteita sovittaessa omasta vaatekaapista iski nimittäin aikamoinen kriisi=/ Yhdet shortsit, joita käytin viime kesänä--> raskaana ollessa. Eivät mahtuneet enää päälle....En tietääkseni ole raskaana tänä kesänä.

6 kommenttia:

 1. Mä kävin just ravitsemusterapeutinkin kanssa jutskaamassa näistä syömisistäni. Jotenkin vaan kesällä varsinkin on tosi vaikea pitää säännöllistä ruokailurytmiä yllä. Se olis ihan tärkeintä et söis säännöllisesti ja usein niin sit ei tulis sellasia himotuksia ja naposteltua koko ajan jotain. Kumpa joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisi kyllä mielenkiintoista käydä ravitsemusterapeutilla, jos sieltä saisi jotain vinkkejä tähän makeanhimon taltuttamiseen. Itse syön kyllä aika säännöllisesti, mutta aina suolaisen jälkeen tekee mieli makeaa. Itsekuri on varmasti se aika tärkeä tekiä tässä mässäilyssä. Itsellä se on vaan niin kamaaln huono, vaikka välillä olisi kuinka motivaatiota.

   Poista
  2. Joo no tosta käynnistä jäi kyllä sellanen tuntu, et kyllähän mä nää kaikki asiat tiedän, kyse on vaan siitä toteutuksesta ja itsekurista... Pitäis enempi osata kai ajatella ruokaa polttoaineena eikä herkkuna ja nautintona :) Riittävä proteiinin saanti muuten auttaa tohon makeanhimoon, oon huomannut aina ollessani jollain ruokavaliolla et kun syö oikeenlaista ruokaa niin ei tee makeaa niin mieli, ainakaan koko ajan ;)

   Poista
 2. Saan kyllä mielestäni omasta ruokavaliosta proteenia aika riittävästi. Mutta rasvaakin saan aika reilusti, voikohan liika rasvan määrä kasvattaa makean himoa=)? Itsellä on sellainen suhde ruokaan, että se on nautinto ja aika usein mielialojen mukaan tulee herkuteltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, tälläisen kulinaristin onkin vaikea kääntää päässä se "elän ruualle" muotoon "elän ruualla" :)
   Selailin yks päivä ja löysinkin jotain vinkkejä makeanhimoon: http://www.pudottajat.fi/vinkit_ja_faktat/milla_taltutat_makeanhimosi_lue_parhaat_vinkit

   http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Makeanhimo-hallintaan/761/?c=Ravinto

   http://ellit.fi/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/makeanhimo-kuriin-pienin-askelin

   Nämä kun sais päässä pysymään :) Pitäs varmaan tulostaa jääkaapin oveen ;)

   Poista
  2. Pitää käydä lukemassa nuo!! Olet selkeästi paneutunut asiaan=) Lohduttavaa aina välillä huomata, että muutkin painii makeanhimon kanssa=) Pitää ilmoitella jos nuo vinkit toimii omalla kohdalla käytännössä!

   Poista