sunnuntai 19. elokuuta 2012

Tyytyväinen tapaus


Se kävelee=)
Meillä on iloinen poika. Raskausaikana usein sitä pohti millainen vauva sieltä maailmaan saatetaan. Koliikkia on ollut meidän perheessä nimittäin kaikilla neljällä lapsella. Noin kahden viikon ikäisenä Aapon itkuisuus sitten lisääntyi ja monena peräkkäisenä iltana aina samaan aikaan, siinä seitsemän jälkeen alkoi itkut. Aapoa joutui kanniskelemaan kotona ja se ei oikeen viihtynyt missään, sylissäkin vaan itketti. Silloin olin varma, että nyt se koliikki sitten alkoi ja sitä tulisi kestämään sen pari kuukautta.

Ilta itkuisuutta ei kuitenkaan kestänytkään kun sen viikon verran ja sitten se loppui kokonaan. Ei tullut siis koliikkia vaan tuli erittäin iloinen vauva. Aapo on ollut kyllä aikamoisen helppo vauva. Se hymyilee suurimman osan hereillä oloajastaan ja on todella perustyytyväinen. Itkee yleensä ainoastaan silloin jos välillä kaatuu ja iskee päänsä johonkin tai muuten satuttaa itsensä touhuissaan. Nälkäänsä tietenkin osaa ilmoittaa myös äänekkäästi. Ja tottakai kiukutella kun alkaa väsyttää tai tylsistyttää. Omaa tahtoa sillä on kyllä alkanut olemaan aika kovasti. Jos jotain mielenkiintoista viedään käsistä, niin silloin tulee harmi ja se näytetään.

Mutta meidän kanssa asuu siis kaiken puolin oikein mukava tyyppi. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja millainen persoona siitä kasvaa ja kehittyy.




Eilen oli vaihteeksi ihanan lämmin päivä ja päästiin taas pitkästä aikaa käymään rannalla ja vähän vesileikeissä.


Viime vuoden ajan olen saanut keskittyä kotielämään ja elämään Aapon kanssa. Olen niin tottunut, siihen että voidaan suunnitella meidän päivät itse ja tehdä mitä tekee mieli. Kävin hakemassa työvuorolistat tällä viikolla. Tuntui hassulta katsella niitä ja miettiä, että niitä todellakin pitää noudattaa=) Töihin pitää mennä ja siellä pitää käydä se viisi päivää viikossa. Vuosi kotona, niin on kyllä unohtanut millaista se työssäkäyvän ihmisen arki oikeastaan onkaan. En väitä, että täällä kotona oltaisiin laiskoteltukaan. Täällä on kyllä monesti päivät tuntuneet ihan kunnon työpäiviltä ja touhua pienen ihmisen hoidossa on paljon. Mutta on se työelämä silti ihan erilaista kuin kotona lapsen kanssa oleminen. Nyt päivät tuntuu kuluvan niin kovaa vauhtia, en osaa edes kuvitella kuinka nopeasti viikot menee ohi kun käy vielä päivisin töissä. Voi olla itselle oikeasti aika kova muutos. Viime vuosi on ollut niin mullistava ja erilainen, koko elämä on tavallaan muuttunut.
Mieheni sanoin: "Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä". Ei vaan, ihan mielelläni minä lähden isyyskuukauden ajaksi töihin=) Se on vain kuusi viikkoa ja menee varmasti hujauksessa. Sitten ei ole niin kova pala tammikuussa kun aloittaa työt kokonaan. Katsotaan vaan kuinka väsynyt sitä on ensimmäisen työviikon jälkeen=)

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Se on aikamoinen hurmuri kyllä=) Mutta aivan kamala touhottaja ja menijä siitä on nyt tullut, kun se pääsee kunnolla kävelemään=)

      Poista
  2. Voi kun suloinen pikkumies! Mammalomalta toihin lahteminen oli kylla tuskaista. Onneksi me molemmat pystyttiin jaamaan osa-aikaseksi (mina 3 pva toissa, mies 4)ja saatiin jarjesteltya lapsen hoito niin, etta pikkumiesta ei oo tarvinnu laittaa viela tarhaan - varsinkin kun se on taalla niin kamalan kallista(ens tammikuussa menee kun valtio antaa ilmaseksi 15 tuntia viikossa paivahoitoa). Toihin on sinansa mukava menna, koska siella ei ole aiti vaan ihan oma itsensa. Joskus se on just sita, mita aitina tarviikin - tuntea olevansa edelleen "mina".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se vähän tuskaiselta tuntuu. Ennen ei ole tarvinnut tällaisia asioita miettiä. Todella hyvä järjestely teillä kyllä ollut! Siellä on varmasti päivähoito kuviot vähän erilaisia kuin Suomessa. Nyt on tottunut niin äidin rooliin, että "työminän" löytäminen voi kestää oman aikansa. Onneksi tosiaan tämä rupeama on vaan sen kuusi viikkoa ja sitten saa vielä muutaman kuukauden olla kotona vauvan kanssa ennen kuin pitää alkaa palaamaan ihan kokonaan töihin.

      Poista
  3. Ihana pieni mies teillä! :) meillä on kanssa lokakuussa syntynyt poitsu ja mua on alkanut mietityttää jatko. Järki sanoo että töihin ois mentävä, mutta silti ajatus toisesta vauvastakin on alkanut kutkuttamaan... Kotona olis niin ihana vielä olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on se vaan ihana=)) Kyllä kotona melkein kannattaa olla jos siihen on mahdollisuus. En kiellä etteikö itselläkin välillä käy mielessä toisen lapsen mahdollisuus. Varsinkin kun tuo poika alkaa olla jo niin ison tuntuinen! Kotona on kyllä niin tottunut olemaan! Ja siitä on oppinut nauttimaan ja arvostamaan sitä, että saa olla lapsen kanssa päivät! Meillä rahatilanne ainakin pakottaa sitten vuodenvaihteessa palaamaan töihin.

      Poista