perjantai 29. kesäkuuta 2012

Italialaista


Kävin syömässä kahden ystävän kanssa Jyväskylään auenneessa uudessa italialaisessa ravintolassa. Täytyy sanoa, että oli oikein ihana ilta. Erittäin hyvää ruokaa, erittäin hyvää seuraa ja silmää hivelevä sisustusTrattoria Aukion sisustukseen ja ruuan ulkonäköön oli panostettu ja siellä riitti ihasteltavaa niin huonekaluissa, lampuissa kuin ruuissakin.  Poju ei ollut tällä kertaa mukana, koska oli äidin vapaa-ilta. Tarpeeseen tullut sellainen=) Nykyään ravintolaan mennessä tulee aina ensimmäiseksi tarkistettua, onko näkyvillä syöttötuoleja. Siitä tietää aika nopeasti, ovatko lapset tervetulleita ravintolaan. Tässä ravintolassa oli ihanat mustat syöttötuolit, niistä en kylläkään napannut kuvaa. Mutta täytyy käydä vielä miehen ja Aaponkin kanssa tuolla syömässä, sen verran hyvä maku paikasta jäi.
Härkää

Mozzarella, rucola, parmankinkku, graavilohi, jokirapu pizza

En tiedä minkä merkkiset nämä tuolit ovat, tietääkö joku? Ihanat<3

Kattiloista tehdyt lamput.

Tutti Frutti- sorbettia ja valkosuklaamoussea

Paikan päällä kokonaan alusta asti valmistettu suklaakakku, maistui=)

16 kommenttia:

  1. Huh, mikä jälkkäri - ihan vesi herahti kielelle! Ja hyvä tietää, että syöttötuoleja löytyy; ehkä tuonne voikin sitten tulla ihan koko perheen voimin ilman, että tarvitsee pelätä viereisten pöytien vihaisia katseita ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä jälkkäriä lämpimästi=) Itselläkin kuola valui suupielestä kun kuvia kävi läpi=) Ravintola oli hieno ja aikuiseen makuun sisustettu, mutta kyllä sinne hyvin voisi lapsen/lasten kanssa lähteä ruokailemaan. Tilava ravintola oli myös, joten rauhallisia istumapaikkojakin luulisi olevan helppo löytää jos perheen kanssa lähtee syömään.

      Poista
  2. Uu mitkä tuolit! Hienot!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli=) En vaan tiedä niiden merkkiä. Olisi mielenkiintoista tietää vähän hintaa.

      Poista
  3. Ai että, näyttää just niin ihanalta kuin oon kuvitellukin. Tuo paikka on testauslistalla heti kun vain mahdollista! :) nams!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen testaamaan=) Tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun Jyväskylässä on ihan kunnon italialainen ravintola.

      Poista
    2. Niin taitaa olla, täällä on muutenkin tosi onneton ravintolatarjonta.

      Poista
    3. Jyväskylässä ei ole valitettavasti kovin kummoinen tämä ruokakulttuuri. Toivotaan, että jatkossa uusia hyviä ravintoloita aukaistaisiin ja että ne myös kannattaisivat. Torero on yksi omista lemppareista. Kissanviiksissä käytiin ensimmäistä kertaa jonkin aikaa sitten ja se oli myös kiva yllätys ruuan suhteen.

      Poista
    4. Niimpä! Olisi kiva saada jotain erilaista tarjontaa kun tuntuu että täällä on vaan näitä ketjuravintoloita. Ei sillä etteikö esim. just Torero ja Harald olis hyviä, mut kuitenkin... Mä kaipaisin myös jotain sellasta "arkiruokapaikkaa", edullista, nopeeta, johon voisi poiketa vaikka töistä lähtiessään jos ei jaksa tehdä ruokaa :)

      Poista
    5. Asuimme ennen eteläsuomessa. Helsingin ravintola tarjontaa on varmasti eniten ikävä pääkaupunkiseudulta=)
      Haraldissa en ole vielä koskaan käynyt. Tasokasta salaattiravintolaa kaipaan ehkä tänne eniten!

      Poista
    6. Mä oon käynyt kerran ja olin kyllä mielettömän tyytyväinen niin palveluun kuin ruokaankin. Kirjoittelinkin aiheesta blogissa http://littlebigthings-littleb.blogspot.fi/2012/03/hyva-ruoka-parempi-mieli.html
      Tällä hetkellä ruuan puolesta tuntuu että Figaro on Jyväskylän ykkönen, muutama viikko sitten vietettiin työkaverin läksiäisiä siellä ja ruoka oli kyllä taivaallista :)

      Poista
    7. Täytyykin käydä lukemassa postauksesi! Jos minun postauksiani välillä lukee, niin tietää että ruoka on minulle aika tärkeää=))

      Poista
    8. Olenkin lukijaksi blogilistalla :) Kyllä ruoka on vaan ihana asia :D

      Poista
    9. Oi kiva kuulla, blogilistan lukijoista ei yhtään tiedä ketä ne on=) Hyvästä ruuasta ja varsinkin ulkona syömisestä tai ystävien kanssa ruuan laitosta tulee aina niin hyvä mieli!

      Poista
    10. Olen kyllä täysin eri mieltä etteikö Jyväskylästä löydy ravintolakulttuuria. "Fiinimmästä" päästä lähdettäessä löytyy Pöllöwaari, Figaro ja Kissanviikset. Varsinkin Figaron viinibistro on aivan omassa kategoriassaan tässä kaupungissa. Seuraavassa "korissa", hieman helpommissa ravintoloissa onkin sitten jo valinnanvaraa: Bricks, Jalo, Sohwi ja Harald tuovat ketjuravintoloiden joukkoon loistavan omaleimaisen mausteen. Toisin sanoen, tästä kaupungista löytyy kyllä tarpeeksi tarjontaa ketjuravintoloiden rinnalle (ei sillä, etteikö niitä voisi olla vieläkin enemmän).

      LittleB:n kaipaamaa arkiruokapaikkaaa sen sijaan tosiaan ei taida vielä olla. Ei ainakaan allekirjoittaneelle tule mieleen.

      Poista
    11. Figaron viinibistrossa en ole käynyt. Se pitää ehdottomasti kokeilla, siitä olen kuullut nimittäin pelkkää hyvää=) Lounaspaikkana Katriinan kasvisravintola on hyvä. Se on ehkä sellainen "arkiruoka" paikka, jota kannattaa kokeilla. Siellä on vaan tosiaan aukioloajat hyvin suppeat. Sohwi on toinen paikka, jonne mennään aika säännöllisesti käymään, siellä on aina aika perus hyvä ruokalista. Itse silti kaipasin lisää ravintola tarjontaa tänne. Varsinkin sellaisia johonkin erikoistuneita ravintoloita, esim kunnon pihvi ravintolaa.

      Poista