tiistai 23. lokakuuta 2012

1-vuotias





Meidän vauva on nyt 1-vuotias! Sitä on vaikea uskoa, vastahan sitä olin raskaana ja mietin millaista on synnyttää ja hoitaa pientä ihmistä. Viime vuosi oli kyllä sellainen tunteiden ja uusien tilanteiden vuosi. Vuodessa on oppinut itsestään ja miehestään paljon. Ei tähän osanut varautua, millaista on olla äiti. Vuodessa pikku vauvasta on tullut pikkupoika, vaikka kuinka haluaisin pitää sitä ihan vauvana, niin ei se vaan enää ole vauva. Eilen käytiin kylässä Aapon kanssa katsomassa kolmen viikon ikäistä vauvaa, se oli oikea vauva=)

Aapo on erittäin iloinen kaveri edelleenkin. Sen touhuja on mukava seurata ja sille voi nauraa ihan oikeasti. Siitä on myös tullut aikamoinen riiviö. Vuoden ikäinen on todella kova tutkimaan asioita ja samalla tuhoamaan omaisuutta. Omaa tahtoa on tullut viime kuukausina niin paljon, että vähän alkaa jo hirvittää. Toivottavasti tämä on vaan sitä oman tahdon etsimistä. Tai sitten meille on tulossa ajoittain aika kovapäinen tyyppi. Remonttia tehdessä varsinkin korostuu se, että koko ajan joudutaan ottamaan tavaroita pois sen kädestä. Ja siitähän hän ei innostu. Ei vaan näytä kovin hyvältä, jos herra 1-vuotias tulee vastaan vasara tai sorkkarauta kädessä.

Aapo sanoo kolme sanaa: äiti, ankka ja kukko=) Isi sanotaan pelkkänä ässänä ja täti on: tititä. Lamppu on buka. Muita sanoja ei ole, mutta omaa kieltä senkin edestä. Autoille ja kaikille kulkoneuvoille, joissa on pyörät päristellään kovasti. Aapo on edelleen myös hyvin seurallinen ja kaipaa ympärilleen ihmisiä. Jos ollaan päivä ihan kaksistaan, sitä rupee helposti kyllästyttämään. Silloin se joko keksii kaikkea tuhoamista tai muuten vaan heittäytyy hankalaksi.

Tavaroita on myös alkanut katoamaan mitä erikoisempiin paikkoihin. Hammastahnat löytyy jääkaapista, lelut pyykkikorista ja avaimet kettiön laatikoista.

Hauskinta Aaposta on laittaa hattuja sekä kattiloita päähän ja tuijottaa itseään eteisen peilistä. Tuleva huumorintaju voi olla aika erikoista=)

Ollaan näytetty Aapolle netistä myyrä sekä pingu videoita. Niistä on tullut vähän ongelmaa, mitään muuta ei saisi katsoa kun myyrää tai pingua. Jos itse menen koneelle ja Aapo huomaa sen, tulee huutoa.

Nyt kun vauva vuosi on takana, alkaa varmasti se vaikein osuus. Seuraavina vuosina pitäisi jotenkin osata kasvattaa kunnollinen kansalainen tähän maailmaan. Vinkkejä otetaan vastaan=)

7 kommenttia:

  1. Ihana tehokas Aapo <3 Onnea paljon 1-vuotiaalle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, se on tehokas tyyppi=) Tänä aamuna yllätin sen keittiöstä. Se istui tyytyväisenä keittiön lattialla ja veteli naamaansa suklaakakkua, jonka oli itse ottanut jääkaapista...!

      Poista
  2. Onnea 1-vuotiaalle Aapolle! :)

    VastaaPoista
  3. Aika hieno toi uusi paita! Ja kyllä tititä oli eilen illalla onnellinen, kun sai niin mukavan puhelun <3

    VastaaPoista
  4. Hyvät kirpparilöydöt on aina kivoja! Kyllä muakin hymyilytti, kun se katso sun kuvaa ja sano tomerasti:tititä=))

    VastaaPoista